Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Παρασκευή 24/01 η εκδήλωσή μας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, με θέμα: "Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο".  Η κυρία Ψαρουδάκη δεν κατάφερε να παρευρεθεί, όμως στη θέση της βρέθηκε η κυρία Ευαγγελία Δασκαλάκη, υπεύθυνη ανάπτυξης δικτύων, η οποία μας ενημέρωσε σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου απ' τα παιδιά.

Η ενημέρωση βασίστηκε στη γνώση και τα αποτελέσματα των ερευνών των ειδικών του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές στους γονείς.
Ένα πολύ σημαντικό μέρος της εκδήλωσης, αφιερώθηκε στον γονικό έλεγχο, εφαρμογές γονικού ελέγχου που μπορούμε εύκολα να εγκαταστήσουμε σε κινητά και tablets, καθώς και η χρήση τους. Το σημαντικό όπως τόνισε η κυρία Δασκαλάκη είναι τα όρια τα τεθούν μαζί με τα παιδιά και από τις δυο μεριές, γονιού και παιδιού.

Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για τα κοινωνικά δίκτυα και τρόπους προστασίας των παιδιών μας από τους διάφορους κινδύνους. Τι λάθη κάνουμε εμείς οι γονείς που μπορούν να επηρεάσουν τα παιδιά μας στο μέλλον και πως μπορούμε να τα αποφύγουμε.
Επίσης, πληροφορηθήκαμε για τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τρόπους αντιμετώπισης.
Στο τέλος, οι γονείς είχαν την ευκαιρία για μια εποικοδομητική συζήτηση με την κα. Δασκαλάκη για θέματα που αφορούν τα μικρά αλλά και τα μεγάλη παιδιά και το διαδίκτυο. 

Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι αντίστοιχη ενημέρωση θα γίνει από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και στους μαθητές του σχολείου μας. 

Υλικό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Κέντρου www.saferinternet4kids.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου